ANASAYFA | İNCELEDİKLERİM | KARŞILAŞTIR | TAVSİYE ÜRÜNLER | BANKA HESAPLARI | S.S.S. | TAVSİYE ET | BASINDAN | İLETİŞİM
ANTİKA OBJELER ANTİKA SAATLER ANTİKA PLAKLAR ANTİKA PARALAR ANTİKA KARTPOSTALLAR ANTİKA MÜCEVHERAT

Hakkımızda

Basından...
Teslimat & İade...
ANTİKA 14K ALTIN OSMANLI CEP SAATİ (CS33)

ANTİKA 14K ALTIN OSMANLI

0,00 TL 

14K ALTIN ANTİKA LONGINES
5.EMİSYON 1000 TÜRK LİRAS
D.D. NEVEREN LONDON PRIOR
2.EMİSYON 100 TÜRK LİRASI
ANTİKA I.W.C CEP SAATİ (C

5.EMİSYON 1000 TÜRK LİRASI (KP135)

5.EMİSYON 1000 TÜRK LİRAS

0,00 TL 

Kelime  

« Geri  Tüm Kayıtlar »

Basından

 
  Silifke Caddesi’nde bir antika dükkanına sahip olan Görkem Aşk, antika ve antikacılık hakkında gazetemize konuştu. Aşk, her eski eşyanın antika olmadığını belirterek, “Bir eşya günümüze gelene kadar bir yeri kırılmış, dökülmüşse hiçbir değeri olmaz. Antika nadir olmalı ki bir koleksiyon değeri olsun. Her yaşlı şey para etmez” ifadelerine yer verdi.

Haber Link : http://www.mersinhakimiyet.com/haber/8502/her-yasli-sey-para-etmez.html


 


“Nostaljik her ürün antika değildir”

Mersin Hakimiyet Gazetesi
Röportaj: Ümit SAAT

Antikacılık, eskilerden kalma az bulunan fakat çok değerli ürünlerin alım satımının yapıldığı, sabrın tebessümle yıkandığı nadir mesleklerden biridir. Mersin’de bu mesleğe gönlünü ve ruhunu katan genç bir adam var: Görkem Aşk… Her nostaljik ürünün antika olmadığını söyleyen Görkem Aşk’la antikacılığı, elinde bulunan değerli ürünleri ve o ürünlerin hikayelerini konuştuk.

Haber Link :
http://www.mersinhakimiyet.net/nostaljik-her-urun-antika-degildir-22360.html




Hep İstanbul'dan antikacılarla sohbet ettik, Görkem Bey ile sanal ortamda tanışınca çok mutlu oldum. Hemen röportaj talebinde bulundum. Sağolsun kırmadı, Mersin'den koleksiyonerlik ve antikacılığı anlattı..

Merhaba, kendinizden bahsedermisiniz.
İsmim Görkem Aşk , 26 yaşındayım. Doğma büyüme Mersin´liyim. Uluslararası Lojistik ve İşletme olmak üzere 2 üniversite mezunuyum. Antika tutkunuyum.  Bu tutkumu da bugüne kadar biriktirmiş bulunduğumuz objelerle ticarete çevirdim.


Mersinde kaç tane sizin gibi antikacı var?
Mersin de fazla antikacı yok. Genelde tespih üzerine antika adı verilmiş dükkanlar var. Birde seyyar anlamda yapanlar var. Mesela Mersin´de Ankarada olduğu gibi bir antika Pazar açamazsınız , talep biraz az olur. Bizde bu açığı internet üzerinden satışla kapatmaya çalışıyoruz. İlgi yok demiyorum var ama Antika alım gücü düşük.

Ne tip objeler satıyorsunuz?
Antika Objeler , Cep Saatleri , Kol Saatleri , Yerli-Yabancı Plaklar , Cumhuriyet ve Osmanlı Dönemine ait Madeni-Kağıt Paralar , Osmanlı-Cumhuriyet Dönemi Postadan Geçmiş Kartpostallar Fotokartlar, Efemeralar , Koleksiyonluk ve Osmanlı Tespihleri , Gümüş çeşitleriyle hizmet veriyoruz.


Varsa Koleksiyonunuz hakkında bilgi verirmisiniz?

Tabikide var. Cumhuriyet dönemi kağıt para koleksiyonuna sahibim. Elimde Cumhuriyet dönemine ait olmayan sadece 2 para mevcut. Biri 1.Emisyon 1000 Lira diğeri ise 2.Emisyon 50 Lira. Bu İki para çok nadirdir. Sebebi ise , 1.Emisyon 1000Lira´dan Merkez Bankasına geri dönmeyen 23 adet mevcut , birkaç tanesinin kimde olduğu biliniyor fakat gerisinin varlığı bile meçhul. 2.Emisyon 50 Lira ise , İsmet İnönü´nün bastırttığı paradır fakat bu para tedavüle girmedi. Sebebi ise , paralarımız eskiden yurtdışında basılmaktaydı. 2.Dünya savaşı sırasında İngiltere basılan bu paralar  
Darphane´nin bombalanması sonucu tedavüle giremedi ve bu parayı ne gören var ne duyan.

Koleksiyonunuza nasıl başladınız ?
Koleksiyonuma babam sayesinde başladım diyebilirim. Kendisi de çok iyi bir koleksiyoncudur. 

Türkiye´de koleksiyon camiasında tanınan biridir. Ondan görüp ufak ufak biriktirmeye başladım diyebiliriz. Fakat çok pahalı paralar değildi tabiî ki benim biriktirdiklerim. Ondan sonra her gittiğim akraba ziyaretinde yada arkadaş gezmelerinde eski paraları varmı yokmu diye sormaya başladım ve çok acemicede olsa bir koleksiyon sahibi olmuştum. Daha sonra yıllar geçtikçe , bu işe para yatırmaya ve daha pahalı paraları koleksiyonuma dahil etmeye başladım.

Yeni koleksiyonerlere tavsiyeniz nelerdir?

Koleksiyonculuk baktığınız zaman bir yaşam biçimidir. Yani bu insanın içinde olmalı , içinde olmayan kişi yapamazmı ? Tabikide yapar fakat gelip geçici bir hevestir o. 

Koleksiyona yeni başlayacakları şunu söyleyebilirim ; Biriktireceğiniz obje , Para, Plak, Cep Saati, Kol Saati, Kartpostal, Antika Obje, Milli Piyango, Osmanlı Evrakları, Telefon Kartı, Jeton, Şişe, Sigara Kutusu, Kalem vs.. , ne olursa olsun , biriktirin.

"Koleksiyon zengin işidir " lafıyla genç koleksiyonerlerin önü tıkanmak isteniyor. Hayır bu iş kesinlikle zengin işi değil içinde koleksiyoncu ruhu olan herkes bana göre koleksiyon yapabilir. Koleksiyon insanı disiplinli bir kişi yapar , hayata bakış açısı değişir.
 
Dünya'da sizinde bu alanda takip ettiğiniz siteler yada bilgi kaynakları nelerdir?
Genelde eBay sitesini takip etmekteyim tabiî ki.Saat siteleri var. Chrono24 sitesi gibi. Yabancı ülke müzayede katalogları elimize geçiyor onları takip etmeye çalışıyorum. Dünya ülkelerinin para koleksiyonuyla ilgili siteleri var ve tabiî ki bana göre en önemli sitelerin başında facebook geliyor. çok büyük bir potansiyel var.


Saygı ve Sevgilerimle,

Muazzez Bodur
www.bukacparaeder.com








Detay: http://buyukmersin.com/2019/05/17/einsteinin-saati-mersinde





 

İncelenme : 2700275

   What's Up

05383064242

       


Iban
TR720011100000000081310917
QNB FINANSBANK
Hesap Sahibi: Görkem AŞK

 

ABDÜLHAMİT 2 KURUŞ (OG95)
ABDÜLHAMİT 2 KURUŞ (OG95)
0,00 TL 




 
Anasayfam yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Basından | Teslimat & İade | İletişim